Wednesday, 3 January 2018

Vinterbilde med Votter (Norwegian challenge)

The text below is not gibberish - it's my mother tongue! 😜 Since I made this for a challenge in Norway, this post is in Norwegian. You can still look at my very, very pretty winter picture and leave a sweet comment - in any language but Klingon (mine's rather rusty).

Hei på snei! Her er et vinterbilde jeg har laget til grublisen på Scrappelyst. Jeg brukte en tykk kartong på 15 x 15 cm som base og malte den først med hvit gesso, deretter fargela jeg himmelen med to blånyanser Distress-blekk, som jeg ga en liten dusj med vann for å illudere dalende snøfnugg.  Bakken dekket jeg med hvit krakkeleringsmasse. Når den var tørr, klinte jeg på litt glitterlim her og der så det ser ut som glitrende snø.

Vottene og de andre stemplene er fra Rubber Dance, som er mitt eget stempelfirma. Jeg stemplet motivene med vannfast blekk på tynt akvarellpapir og fargela dem med ZIG Clean Color-tusj. Hytta er limt rett på bakgrunnen, de andre motivene festet jeg med 3D-puter for å få litt mer dybde og liv i bildet. Legg merke til at vinterbildet mitt hviler på et par votter - måtte bare ta med denne fine julegaven, ettersom votter er temaet for grublisen.


Nedenfor er et nærbilde av de stemplede vottene og litt av gullramma rundt. Den lagde jeg ved å ha på masse embossingblekk og tjukt embossingpulver. Mens den fortsatt var varm, trykket jeg kanten av et blomsterstempel nedi den bløte embossingmassen. (NB! Dette går helt fint med gummistempler - jeg vet ikke om clearstamps tåler varmen. Noen andre som vet det?)Nedenfor ser dere de fine vottene jeg fikk til jul av en venninne som har sydd dem selv. Snøkrystallene er av refleksfolie som hun skar ut på Silhouettemaskina si. Vottene er av ullstoff og fôret med skikkelig myk fleece, utrolig deilige å ha på når det er bikkjekaldt ute! Det har fortsatt ikke vært ordentlig vinter her i Fredrikstad; snøen og frosten kommer og går med regnet, men vintersesongen er jo ikke over ennå. Kanskje blir det litt Tiddelibomm og huttemegtu snart! (Ikke det at jeg liker å fryse, men jeg vil jo gjerne bruke de nye vottene mine).De sydde vottene er ikke et bidrag til grublisen, de er bare fine :-)
Minna syr for det meste barnetøy, og har en egen side på Facebook: Minnasydd

 

Jeg deltar på grublisen hos Scrappelyst

https://scrappelyst.blogspot.no/2017/12/grublis-for-desember-votter.html
Takk for at du kom innom!
Alle stemplene er fra Rubber Dance:
Votter, Hytte, Tre:  Whimsical Winter
Blomst til gullramma: Crazy Flowers #1
Dessuten har jeg brukt:
That's Crafty! - Greyboard,  Prima - White Crackle Texture Paste,
Ranger - Distressblekk, embossingblekk, EP i gull, Stickles glitter,
Canson akvareallpapir, Versafine onyx black, ZIG Clean Color Markers.

 

11 comments:

 1. Helt nydelig, Bibi! Likte veldig godt den gullrammen som rammet inn det flotte vintermotivet.
  Vottene du har fått var helt rå!! Du er heldig å ha en så flink og snill venninne. Vi har heller ikke vinter her i Bergen, her er det som vanlig surt med regn og vind og rundt 2-3 grader. Vi har blitt lovet finere og klarere vær, så jeg krysser fingrene for litt vinter. Vinter med kulde og snø ER faktisk bedre enn regn og vind og plussgrader - tro meg! :-)
  Ønsker deg en vidunderlig uke.
  Klem, Anita xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk, Anita! Det er lenge siden jeg lagde noe på den måten (gullramma), men denne minnet meg på hvor gøy det er! :-)
   I natt har det kommet et mikrofint lag med snø på bakken... kanskje vi får beholde den denne gangen. Håper vinteren tar tak hos deg i Bergen også.
   Klem tilbake ♥

   Delete
 2. Gorgeous votter, both in the picture and in the real. Those look cosy and beautiful. Love that embossed frame. Hugz

  ReplyDelete
 3. Love the snow texture, what a lovely project Bibi!

  ReplyDelete
 4. Lekkert prosjekt. Elsker de klare fargene. Takk for at du deltar hos Scrappelyst.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk, og takk for inspirasjonen hos Scrappelyst! ♥

   Delete
 5. LOVE LOVE LOVE 💖❤️♥️
  Hugs
  Donna xx

  ReplyDelete
 6. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information... Pannebånd

  ReplyDelete

I guess it's not common that people go back to see if they were thanked for their comments, so I will say it now: THANK YOU so much for taking the time to leave a comment! ♥